Najis bayi 7m berketul adakah sembelit

Dah 2 hari bayi saya macam sembelit.. meneran seakan akan berak tapi bila dicheck xde .. terdapat beberapa ketulan kecil .. adakah kerana bayi sudah mula memakan makanan pepejal (blend) tapi xberapa lumat kerana bayi sudah ada gigi..

2 Balas

kalau berketul tu sembelit la..sbb baby baru 7m..kalau dia belum ok dgn makanan yg di blend tp xberapa lumat try tukar balik blend makanan tu n pantau najis baby..masih sama atau lain..tgk jgk makanan apa yg kita bg pd baby..jgn bg terlalu byk karbo dlm 1 makanan boleh buat sembelit jgk.cth : nasi+carrot+kentang+brokoli

2y ago

baiklah.. thanks.. sy akan cuba cara yg awak berikan

Boleh bagi buah pisang untuk masalah sembelit