sembelit atau tidak?

Bayi says berumur 6 bulan, sejak says bering makan pepejal pada bayi saya, kelihatan bayi saya tidal berak hamper 3 hari, adakah ianya normal?

7 Balas

kalau xberak, ada kentut x menunjukkan tidak selesa , perut x keras should be ok.. ..cuba tgo video urutan bayi untuk lancarkan pergerakan usus/ pencernaan, search senaman kayuh basikal .

Kalau breastfeeding normal bby xberak lebih 3 hri.. Papepon air masak kena bagi.at least min 2 oz. Tekstur makanan tu jgn cair sgt.. Blh try bg 4p 4p Papaya Prune Pear Plum

Bagi makan Sayur banyak²....air Suam pun bagi dia minum... Bagi puree buah pisang...and dlm makanan letak minyak satu sudu supaya berak...

Macam sembelit. Cuba bagi puri buah contoh pisang yg dilenyek. Pastikan juga bagi anak banyak air. InsyaAllah tak sembelit lepas ni

Try letak minyak zaiton sikit dlm makanan bby n cairkn sikit tekstur makanan bby..bgi air masak kerap ye....

Xnormal tu.. Tu dah kire sembelit.. Bagi minum air masak byk sikit..

Bagi baby minum air masak spya dia senang berak.