Mom To Be

da check sendiri, +ve.....so kalau ikot apps ni, sy da 5 weeks......ingt rabu dpn nk pergi scan je utk nk doc confirmkan yg sy pregnant..yela...kdg kite ni, walau da check sendiri, nak kne doc sahkan baru yakin kan😅 so agak2 klu sy pergi scan rabu dpn(5w4d), da bole nmpak kantung ke?? anyone yg berpengalaman can share☺️

9 Balas

Tahniah puan. Sy scan 5w1d nampak kantung TAPI scan melalui bawah (TVS). Ada org scan dr atas tk nampak apa, mcm sy. So mcm disarankan kt komen lg satu, seeloknya tunggu masa dah 8 weeks ke atas sbb senang boleh tgk kantung berisi janin dan bunyi jantung sekali harung tanpa perlu repeat scan lepas beberapa minggu 😊