nuerogain pb

Currently pregnant 13 weeks... can consume neurogain pb? Or need to wait until 7 months baru consume?.

nuerogain pb
27 Balas

Tak pernah ambil. 2nd ni plan nak ambil. Tapi bila orang bagi review anak jadi hyper terus tak berani ambil. Sebab anak sulung tak ambil apa apa supplements selain kk bagi pun, anak teramat aktif. Susah tidur. Panjat itu ini, lari tanpa rasa takut. Semua perkembangan dia cepat. Baby girl. So bila orang kata supplements tu boleh bikin hyper tapi perkembangan bagus. Sy jadi takut. Sebab anak sulung pun dah cukup aktif. Nak menangis bagi dia tidur berehat. Even tak tido siang pun dia tetap tido lambat belah malam. Mak sy kata, anak sy sebijik perangai sy masa kecik 😵

Saya baca komen dr halina wife dr sheikh muszaphar dia ambil neurogain dari kandungan 6-7 minggu tapi sebabkan dia loya muntah dia stop kejap then continue balik bila loya dia dah ok. Actually boleh je ambil dari awal kandungan. Doc saya pun suruh ambil dari awal pregnant tapi sebabkan bila baca komen2 daripada semua mommy cakap ambil start daripada 7bulan, saya pun jadi takut dan was2 nak ambil daripada awal padahal doc saya dah suggest ambil awal2.

jgn makan too early nnti kepala baby besar, mcm saya la, makan time 6 months mcm tu, bsalin awal 37w.. tp maybe faktor lain jgkla bsalin awal. nurse kk pun kata kalau awal sgt baby hyper..

3y ago

Sy start makan masa 4 bulan, xde masalah. tp baby mmg hyper active 😅, 6 bln dh bleh berdiri

Saya ada baca kalau makan awal anak akan jadi hyperaktif. Saya pun tak berapa nak pasti betul ke tak. Tapi waktu saya, saya consume neurogain ni masa kandungan masuk 7 bulan

perkembangan otak baby akan terfokus and rapid pada minggu pertama trimester ketiga kehamilan. means masuk 7 bulan, minggu 28 ke atas. doc suggest diambil pada masa itu..

Saya makan neurogain ni start 7 months. Ada tgk review yg dh mkn. Kalau mkn awl2 time ngandung ank kemungknan hyperaktif so disarankn makan 7 months keatas

Ouh okay yg nie saya pon ada amalkn dulu ..tak silap saya, sya start mkn sblm bersalin hri tu habis masa trimester ke 3 around 7 months mcm tu

Kalo ikot bacaan dari sumber dlm google dorg byk ckp supplement ni bagus utk baby and if nak cosume neurogain pb better 6-7 months ke atas.

Starts 7 months sampai bersalin i consume neurogain ni. 😊 Bagus untuk perkembangan anak. Dah lahir anak boleh tahan bijak.. Hehehe

Saya start Neurogain PB ni bila tahu pregnant at 7 weeks. Sbb brain baby kembang dari awal kot 🤔 Pharmacist pun advice amik.

3y ago

Ok sangat imo. Kalau doctor advice, boleh consider