baby 5bulan

hi . cuma nak meluah perasaan .. saya first mom n fully bf baby . saya tidak bekerja dan baby sentiasa ada dengan saya . jadi nya saya okay untuk fully bf . if pergi keluar jalan2 , selalu susukan dia terlebih dahulu sebelum keluar . baby saya akan meragam if dia overtired (max 2jam) . ada satu masa kami pulang ke kg suami , then baby meragam. mak mertua saya asyik tanya kenapa saja .. baby overtired nangis susah dipujuk .. lepas kejadian tu mak mertua saya terus bagitahu suami sy suruh bagi susu fm walaupun sy bf . alasan nya susu saya tak cukup 😞 saya sangat sedih bila orang lain ckp susu saya tak cukup. tapi saya yakin susu saya cukup untuk anak saya . doakan rezeki saya untuk fully bf anak saya sehingga 2 tahun😌

5 Balas

saya dah kena dah sis.lg2 saya 1st mom.mak pak sendri pula tu.lps tu parents ikut dgr ckp org lain."SUSU TAK CUKUP/ANAK LAKI BANYAK MINUM SUSU". jd bodoh saya time tu.ngikut je la.husb pun x leh ckp ape sebab mertua.klu ikutkan husb lg galakkan saya bg susu bdn.sampai skng baby masuk 5 bln minum susu badan Campo ngan susu formula.susu saya makin drop sbb baby suka minum formula. kurg df.baby pandai memilih. rasa sgt menyesal sebab ikut ckp org tua. lps ni ank no2 tekad nak fully bf.

abaikan je, orang tua mmg ada yg macam tu. balik2 susu juga kena. anak saya pernah overtired sampai taknak susu langsung. ambik masa yang lama nak tenangkan dia. susu jugak diorang dok sebut2. awak kena terus yakin yang awak boleh tau. plus, as parents sudah tentu awak lebih mengenali anak awak. cara nak handle semua tu kan. husband pun kena always support bagi kata kata semangat. saya fully bf anak sampai 2y juga😊 be strong okie & you can do it okie! 💪🏻🫶🏻

Hi saya sama situasi dgn awk. Baby saya pn jenis akan meragam kalau dia overtired lebih dr 2jam. Tp kes saya baby tgh ok pn tibe suruh bg suus formula🤣 membesar cukup elok dah. tah la tak paham betul orang2 tua ni padahal diorang dh ada pengalaman dulu

Sis kena belajar cara taknak bg baby overtired tu