Awal kehamilan

Cucuk vaksin awal kehamilan boleh tak? Dengar ada yg ckp risiko!

8 Balas

Boleh start 12w. Nak ambil lagi awal kena tanya doktor. Tempat saya ni zon merah. Hampir setiap hari ada je staff kkm hantar pesakit COVID ke pusat kuarantin. Ramai, bervan-van sehari. Kita ni pregnant senang kena penyakit. Kalau bekerja/pergi klinik berkala/beli brg kan bahaya tu. Saya ambil vaksin Pfizer baby ok membesar elok. Seronok berenang-renang. Tak ada bleeding.

3y ago

Wc.

sy amik vksin usia kndungan 14weeks ok je alhamdulilah x dk apa2 kat kndungan..kita just ikhtiar sis slbihnya tawakal n redha..😊

Sy 11 nak masuk 12 week .dah ambil first dos ,nurse cakap skrg org pregnt digalakkan ambil vaksin .utk pelindung diri kita dan baby

3y ago

Semoga baby dan ibu sihat sentiasa

sy lps second dose br tahu preg .. cek upt double line .. 2 hri lpstu sy alami keguguran .. masatu sy 7 minggu 3 hari

d galakkan vaksin 13-33week ambil vaksin..sy da selesai 2 dose alhamdulillah skrg tgu hri je

3y ago

Alhamdulillah tq info🥰

Saya cucuk second dose masa kandungan 4weeks, alhamdulillah semua baik baik saja.

3y ago

Alhamdulillah yaka . Okey2 tq🥰

Sy ok je.. Second dose msa pregnant 4week

3y ago

Diorg tnya.. Tp diri sndiri xtahu msa tu pregnant. Sy vaksin msa tu 3hb 8. Sy upt 23hb 8. Mmg pregnant. Last period 23hb 7..so mmg br2 sangat la dlm 4week mcam tu.

saya vaksin dos pertama 9 minggu.