30 week dah boleh cuci barang2 baby ke..

Cuci barang baby

11 Balas

adik sy 28weeks dah beranak. smlm tu die baru gi shopping brg baby sikit, tgh mlm perut die sakit baby nk kuar prem. nasib brg baby sempat gi beli awal.. Jd sy pun sblm 30 weeks dah ready brg baby basuh siap2 ltk dlm kete sbb risau tak tahu bile beranak nye.. pulak nanti makin besar perut makin tak larat nk kemas2 dah..

12mo ago

mcm mana baby adik miss?? dh discharge wad ke?

Dh boleh... packing siap2 brg bby dan ibu.. nnt just sauk je sekali.. sy anak sulung cukup 37weeks warded, nk gi check sbb bby kurang gerak je, skli kna tahan ward.. nsb bag dh standby dah.. so sgt bgus packing awal kalau brg dh complete

Saya siap pack baju msuk bag, takut2 bersalin awal, hehe. mula tak nak buat, tapi hsbnd srh buat jugakk, so beg mmg dah ready dlm kereta dah😅. boleh dh sis, bsuh2, pack siap2

dah dear . saya dari awal preg sebelum 32 week dah prepare cuci semua , pack mana yang nak bawa then standby dah beg untuk bawa hospital dalam kereta . 😁

sy 29w start cuci brg2 baby. awal takpe, lagi bagus settle awal2. nanti sarat dah taklarat nk buat semua tu, pastu awal2 tak kalut orang kata hihi

Dah boleh standby cuci semua beg hospital dh siap2 kn .. standby awal x pe jgn teberanak semua x siap lg ssh

boleh dah start cuci n standby sebab makin lama makin tak larat nak buat 🥰

Boleh dah.. Saya 35 week baru nak cuci kemas barang baby

Saya nurse dah suruh pack sesiap masuk kereta.. huhu

Boleh ready pack masuk bag dah, kot2 tebrsalin awal.