Pengalaman yg plg dirindui time mengandung

Cube share, pengalaman apa yg paling mommies rindu time mengandung? sy plg rindu time baby kick..??

15 Balas

Tengah alami skrg ni.. Bby first juga.. Plg suka bila rasa dy bergerak.. Rasa dy kick.. Nampak perut benyot2 bentuk bila bby gerak.. Tp xtahan sakit itu ini.. Sakit celah kangkang, pinggang, punggung, tulang vagina.. Aduiii siksa nk bgn, nk ubah posisi tidur, tidur xlena, lenguh2 paha n punggung.. Tp rasa nikmat bila ank gerak, ank kick, kadg3 dy buat mngeras.. Myb tu moment yg akn sllu d rindui bila si kecik ni da lahir nnty.. Rindu kick dy msa dlm perut tu.. Hehe... Syg ank papa mama sorg ni semoga membesar dgn sihat syg.. Xsabar jmpa kamu bulan depan.. 💞💕Haihh..

4y ago

Amin.. Terima kasih yunk..

Time mengandung tak rindu sangat . Time hari first bersalin paling rindu . Ambil lah gambar dan video anak time ni , muka hari kedua dia takkan sama dengan hari pertama tu . Tatap puas puas , cium dan nikmati saat saat lepas bersalin tu , time ni memang tak larat tapi mesti ibu ibu gigih juga bangun tengok anak usap anak , bahagia seronok . Nak tidur jangan harap lah time ni sebab trauma bersalin tu belum hilang so ubat kan keletihan tu dengan tengok puas puas muka anak . Rindunya lah , nak tambah anak number dua belum rajin lagi

4y ago

Hehe sy dua2 rindu..tine ngandung rindu baby kick, time dh brsalin rindu tine 1st baby tu..espcly bau dy...wangi amat..🥰

Baby kicks & hiccups 😍 sy tgh tggu masa je ni. Rasa tak sabar nk jumpa baby. Tp masa yg sama dh mula rasa rindu kalau dia keluar nnti. Masa dlm perut 24jam ngn kita kan. Nnti dh keluar tak sama dh. Hehe. Apa pun alhamdulillah dh sampai tahap ni sbb baby 1st sy dulu gugur 🥰

4y ago

Hehe sy pn xsbr nk jmpe baby..dlm mse same, tkt nk bsalin..haha smga urusan kite dpmdhkn yea..aminnnnn 🤲❤

Eeeee sy x tahan bby kick. Sensitif betul rs. Hmmm... Time preg ni, sy x dpt cr keseronokan preg. Byk tanggung sakit itu ini. Tp x sabar nk tgk baby n besarkan anak. Baby girl. Anak first

plg rindu baby kicks. tambah pula sy bersalin baby meninggal. ya Allah dh byk kali sy curi2 nangis dlm bilik air. asyik rindukan anak.. baby dh cukup bulan tp Allah lebih menyayangi dia 😢

4y ago

Allahu , takziah 😭

saya rindu semua,baby kick,perut mengeras,contraction,bersalin . hehe maybe mostly tak suka contraction tp sy suka.

Smla rindu ms kicking... Siesly da best moment ever... Bila dia gerak nmpk dkt perut.hihi..😍😍😍

4y ago

Hehehe..😂😂😂

Baby kick then time dia gerak slow2.. Rsa geli cmna ntah, 😂

4y ago

Haha kan...rase mcm kena geletek je kan..😆

Yess. Pengalaman yg best merasa pergerakan baby tu 🥰

Bby hiccup dgn bby bgerak dr sebelah ke sebelah

4y ago

Hehe samela..lg2 bile nampak beralun2 perut mcm dipukul ombak..halah2..rindu!