sembuh selepas bersalin

Cuba share sikit pengalaman ibu2... berapa lama ambil masa nak sembuh dpd jahitan luka, sakit badan dan sbgnya...

5 Balas

Sy hari ke 10 bsalin dh driving 😅 tp confident nk bwk tu sb luka dh x rs sgt. Dh kering. D jaga spnuhnya oleh ibu sy, 100% traditional. Mnum air periuk, air utk basuh luka pun ibu sy sdiakn. N yg penting jaga hygiene ☺️ alhamdulillah selamat smuanya

mcm sye.. jahit bawah tu baik sepenuhnye dlm 2mngu...kena konsisten isi ubat yg hospital bekalkan... insyaAllah... lenguh bdn n sakit bdn tu amik masa.. sbb tu kena berurut.. bertungku... insyaAllah... semoga dipermudahkan

Jahitan baik about 2 weeks.. sakit badan pun lebih kurang.. yg penting mmg nk kene jaga kedudukan tido, duduk n sy buat juga exercise ringan2 ...

Sy lbih kurang 2minggu jg ubat xda d bekalkn cuma jga kbrsihan bhgian luka tu bg kering selalu..sakit bdan tu lmaa jg hilang

2 weeks da ok, kene kerap letak ubat kuning yg hospital bg..