cmna mna nk kwal gula,dlm bdn ea

Cra nk kawal gula

5 Balas

Jgn mkn nasi byk...nasi pling tggi karbo... Klo nk lebih baik boleh mkn beras perang. Lebih syut dan buah... Air mnis kurgkan... Cuma jgn x ambik lgsung nty jd hypo...cm sy...aritu stop gula...sy hypo..pning kpala trus pitam...

Minum air kosong dlm sehari mesti ada... Kurangkn minuman dan makanan manis contoh dlm masakan...

Kena refer dietitian kat kk untuk dapatkan diet yg seimbang sebab lain org, lain sakitnya

Jgn mkn/minum manis. Karbohidrat kurangkan.. Mkn sikit tp seimbang. Perbanyakkan sayur.

Refer dietitian