Going to induce today

Couldn’t sleep last night. Going to induce labour today at PPUM. First time mum. Any mummies induce before? What was your experience? How long did it take?

14 Balas

Sorry if I replying you in Malay. Rasa x syok nk bercerita dlm English. Xreti ngehe.. Saya ada pengalaman. You akan dimasukkan ubat drip berbentuk cecair melalui lengan. Ubat drip yg melalui urat lengan akan terasa sakit. Spt kebas sengal begitu. Idk how to describe tp yg pasti sakitlah! 😅 OK kemudian, selang beberapa min dia akan hilang dgn sendirinya. After being dripped, sakit contraction akan bermula selepas 5-8jam lebih kurang, tak ingat. Starting slowly like a normal period pain, dgn kekerapan yg constant every 10 mins. Kemudian gradually semakin kuat dan makin kerap sampai lah you berjaya bersalin. Different between normal contraction is, dia very constant. Masa nk bersalin after bukaan servix 8,9,10cm gitu, kadar kekerapannya about 1 min! Tika itu jgn lupa utk buat latihan pernafasan bg mengurangkan rasa sakit contraction. Pengalaman saya, contraction saya bermula jam 3 pagi dan selamat bersalin jam 1 tengahari. About 10 hours. Anyway don't think to much, relax and just go with the flow. You can do it. Fighting! 😉