Perut turun

Cmne ye nak tahu ciri2 perut dah turun? Org tua2 kata perut turun tu tanda tak lama dah nak bersalin 😆

7 Balas

perut turun tu sbb baby da masuk laluan ... biasa nya kita rse bwah dada da lapang ..tpi tk smstinya dekat nk bersalin..sy 8 bulan da rse baby ke bwah tpi lps tu dia pusing balik😂

lain org lain bentuk perutnye.. ade yg turun ade yg bse je. xbtul smua tu. ckup msa baby nk kluar perut mcm mna pn kluar jgk. semoga dpermudahkan sgala urusan mommy2.

Dulu ada baca komen makcik2 fb ,kalau blh letak tangan atas perut tu maknanya baby dah turun. saya try masa letak tangan masa kandungan 7bln sampai skrg xberanak2 lagi😆

3mo ago

Hahahahaha tulah pasal.. Lama dah boleh letak tangan atas perut tuu 😆

bila kita dah dapat bernafas seperti biasa xde rasa padat,rasa sesak semua tu bermakna perut kita dah turun

Sya pun perut dah turun sngt dari 34 minggu Smpai La skrng 36 minggu 6 hari ☺️☺️☺️

Part orang tua2 tu tak betul. Saya bersalin 37 weeks, bentuk perut steady je.

3mo ago

Sekarang 32w nak masuk 33w. Tapi Dr suruh serah diri 37w maximum 38w. Saya cuba juga exercise tapi jalan je rasa nak pitam 😭

sapa due date 29/4 ..brapa minggu dh agak Nye

3mo ago

Sy due 29/4 tapi sebabkan gdm on metformin terpaksa serah diri 2 minggu awal 🥲