GDM apo alhhh

check gula pagi sblm tgh hari elok je 3.9 sekali check lps 2 jam makan 5.5 pastu ptg check lagi.... sblm 5.5 masih sama.. lps makan 2 jam pun aih 5.5.. apoooooooo lah.. padahal x sentuh apa2 pun. minum air kosong...

18 Balas

dorg nak brp bacaan gula zaman skrg ni? huhu dlu pon mase anak 1 ke 2. bacaan kuning baby kne bwh 10. tp dpt ank ke 3 nak kne bwh 6 ke 5 cmtu 😅.

Awak kalau dlm badan kita memang jenis tinggi gula, biar x sentuh pun bacaan tetap tinggi. nasihat sy makan la buah epal setiap kali anda lapar 😂

5.5 tu bukan normal ke bacaan? kk tempat sy xboleh lebih 6.7..pagi je yg sblm breakfast tu xboleh lebih 5.0

13h ago

bacaan 6 Tu okay je sis X tinggi pon ..dkt buku pink Tu ad tunjuk bacaan berapa yg ok utk tiap Kali cek sebelum dn selepas mkn

okay je 5.5 pagi sebelum bfast, < 5.3 selepas 2jam dan seterusnya, < 6.7 kan? ke sekarang dah lain.

1d ago

and, jangan takut utk makan. nanti boleh jadi hypo pulak. saya pernah kena warded sebab tahan2 makan. gula dalam darah rendah. bacaan hypo 4.0 kebawah.

pemakanan kena ikot timing n potion yg betul.. kalau x makan pon bacaan gula tetap akan naik..

kalau tak makan pun boleh jd punca bacaan gula tinggi

sy pagy tu cek 5.9 lps pkul 8 cek pulak tp x mkn naik 6.2

21h ago

cm mana boleh cm tu eh.. makin naik x trun2

maksudnya..badan awak glucose intolerance...