BSP @ GDM ON DIET

ibu² boleh tolong explain tak bsp tu mcm mana ye? last makan tengah hari pkul 1.30pm. check 2 jam lepas makan ialah 6.6. lepastu sebelum dinner, 5.5 makan cun² pkul 8.. pukul berapa sy kena ambil lg bsp ye? 😮‍💨 5.5 tu tinggi kan? #pleasehelp #buntukanjawapan#fistimegdm

2 Balas

bergantung pada kk yg tetapkan masa bsp, kk tmpt saya, puasa start 10 mlm sampai 8pagi buat bsp tak boleh lebih dari 5.3 lepas BSP 8pagi kena mkn sikit biskut ke roti gandum alas perut, jam 10.30 amik BSP lagi tak boleh lebih 6.7 lepas tu kena mkn tgh hari sebelum jam 12 jam 2ptg amik bsp lagi tak boleh lebih 6.7 lepas tu kena dinner sebelum jam 6ptg last BSP jam 8 malam tak boleh lebih dari 6.7, mula² saya kena gdm on diet tapi BSP saya 2x bacaan tinggi terus kena start makan ubat sampai skrg 34week.

biasanya bsp 4x dlm sehari. kalau kk tempat sy:- 8pg,11.30pg,4.30ptg dan 8malam. bacaan pre breakfast yg jam 8 pagi tak boleh lebih dr 5.3mmol dan seterusnya tak boleh lebih dr 6.7mmol. sy sarankan sis login fb,cari kelab kencing manis/diabetis. tanya apa sj berkaitan gdm,ramai org boleh bantu sis. yg pastinya kena jaga pemakanan,amalkan LCNS. bacaan bsp cantik setiap masa