Gigi sakit semasa hamil, saya baru 7 minggu pregnant sekarang sakit gigi tk tahan .

Cara untuk hilangkan sakit gigi ?

2 Balas

sakit awal awal ni agak perit n maybe akan sakit sampai habis pregnancy. macam first kandungan saya, saya sakit gigi agak lama sampailah saya keguguran, baru hilang sakit gigi. punca sakit tu sebab kurang kalsium mungkin. sec pregnancy saya, hujung2 pregnant baru sakit. bila minum susu yang ada high calcium , baru okay sikit. kalau tak okay jugak, saya buat ikut cara kakak saya. ambik cengkih, sangai atau goreng tanpa minyak , dalam 5 - 10 min , api kecik . dah tu , tumbuk sampai halus . sapu kat kawasan gigi yang sakit. dia rasa kebas2 sikit. lega la sikit walau sekejap. sakit je sapu sakit je sapu

Try minta doc pil kalsium untuk ibu mengandung