Sakit gigi

Hai. Ada x cara utk kurangkan sakit gigi waktu pregnant? Sy tgh sakit gigi sekrg. Sakit sgt. Smpai nangis2 tahan sakit dia 😭3 hari dh x dpt tido mlm. Tolong sy 😢#pleasehelp #firstbaby

13 Balas

masa 32weeks haritu saya sakit gigi n bengkak gusi. everytime rasa sakit, saya akan kumur dengan air suam tambah garam. alhamdulilah dalam 2 3 hari hilang terus rasa sakit dalam mulut. sis boleh try if taknak pergi klinik gigi.

Cari supplement calcium sis. Dapatkan advice doctor dulu ye sebelum makan supplement tu. saya dapat ubat calcium dari klinik swasta. Makan ubat tu masa sakit gigi je 😂 alhamdulillah hilang sakit tu.

Boleh try consume supplement calcium. Sbb sy pregnant mcmtu juga makan manis skit mudah sakit gigi, berdarah, even gigi pecah. Bila makan clcium everyday alhamdulillah ok dh

Sy sakit gigi waktu pregnant sy cabut je.. sebab slgi tak cabut mnganggu.. tp better refer doktor dulu ya.. sy refer doktor dulu & doktor cakap okay bru sy cabut

Saya pn kena p kk xmau cabut nak kena buat rwatan akar tp kena tgu date,esoknya sakit lg xtahan hari cti plak p private cabut settle sakit ggi huhu

1y ago

bykkn mnm air susu...xkira air susu apa....asal susu...cth dutch lady ke

Sakit gg waktu preggy kena pergi jumpa doc check.. jgn tahan sakit tu sbb blh bg kesan pd kandungan.. tambah2 sis dah xdpt tdo 3 hari tu

pergi klinik sis sbb nak ambik or mkn ubat kena consult doktor . pregnant tak boleh suka² mkn ubat

awat la tak pi klinik. sanggup tahan sakit? kadang pelik juga ya sesetengah org ni😅

1y ago

haah pi klinik..sekurang kurangnya ad pil tahan sakit untuk awak..saya pun sama g klinik MMG xleh cabut..Dr bg ubat tahan sakit(PCM) untuk mengandung

2nd trinester bole cabut.. sy da cabut 2 hari lepas.. alhamdulillah lena tidur

pergi klinik gg. nnt inform yg awak pregnant. nnt doctor akan advise or rawat awak.