cara pakai pad bertali (maternity pad)

cara pakai maternity pad loop bertali dengan belt. i bought intimate brand.it comes with free belt. any ideas how to use?

27 Balas

akak ipar saya pernah pakai maternity pad yang jenis tali ni. dia kata kalau tak pandai pakai jangan pakai... darah meleleh je karang satu hal nak lap lantai... beli pad saiz besar yang biasa je mcm kotex tu senang sikit

Pernah pakai masa lps bersalin kt dlm LR, yg nurse pakaikan tu. Lps dah masuk wad, terus tukar yg biasa. Utk bersalin yg ni, dah beli yg jnis pants. Senang je terus sarung xyah pakai spender😅

4y ago

Saya beli jenama Prevail. Cari kt shopee sis. Ada jugak jenama lain. Untuk maternity.

saya dapat free juga masa lepas bersalin dekat hospital. tapi saya tak suka pakai sebab tak pandai pakai so dia jadi mcm tak selesa. saya beli pad kotex yang mcm panties tu...senang...

tulaaa saya pun tak tau cara nak pakai maternity pad jenis tali ni... last last mak cakap pakai yang lekat punya je senang. sebab yang bertali ni mcm susah pastu leceh sikit nak guna

saya lps buka tiup kencing trs tukar pads sendiri... gagah kan bejalan walaupon perut rasa mcm nak jatuh lps czer.. kalau x jalan lambat balik uma nanti.. dlm ward nurse pakaikan

Lah ada ke pad bertali? Saya pun baru tahu jugak ni kewujudan dia. Cara pakai mesti lebih senang kan daripada pads biasa. kadang-kadang salah pakai nanti habis bocor.. err

Taktau pulak cara nak pakai maternity loop ni. maybe boleh google atau tanya sesiapa yang pernah guna before ni. sorry sis tak dapat nak tolong sbb taktau guna hahaha

cara pakai pad bertali ni actually senang je sebab dia tak payah pakai panty... kalau tak pandai pakai haaa goodluck la hahaha. meleleh lah darah tu tak sudah

cara pakai maternity loop ni saya taktau lah mcm mana. Tapi ada orang cakap pakai masa minggu pertama lepas bersalin tu je lepastu dah bleh pakai pad biasa

Saya tak pernah pakai maternity pad bertali ni... tapi kalau nak pakai and taktau mcm mana boleh tanya nurse untuk ajar cara pakai maternity pad bertali ni