Melegakan kahak

Cara melegakan kahak bayi

4 Balas

buat teknik percussion. rebus halia n bwg putih, biarkn sejuk skit, rasa mcm suhu dia suam² (jangan panas ye melecur nti) bedungkn anak, tiarapkn baby atas peha, bgi dia sedut steam air rebusan tu dlm masa sama tepuk belakang (belah tepi²) guna teknik percussion. Selain tu boleh try youbaby cream, sapu kat dada n belakang, hidung skit. InsyaAllah berkesan. kalau hingus dia non stop, sedut. Boleh jugak try tiarapkn baby, muka hadap tepi, semburkn sterima secara berterusan smpai hingus baby kluar dr lubang hidung lg sebelah, repeat lubang hidung sebelah sana pulak

2y ago

boleh.. mmg tepukan percussion kat belakang badan baby tu utk mencairkn kahak dlm paru²

kene rajin tepuk belakang ngn dada baby. sis tgk kat utube cara tepuk baby utk turunkan kahak. kene buat setiap 5jam

sapu Vicks/minyak Di dada & belakang. sapu tapak kaki sambil urut juga.

sapu minyak bayi pd dada