bedung baby

biasa baby berapa bulan yang tidur dia tak terkejut? sebab anak saya tak suka sangat dibedung, kalau tak bedung dia cepat tekejut pastu tidur tak lena☹️#firstmom

3 Balas

kannn..bby sya juga mcm tu kdg rsa sedih je tgok ank tkjut2 ..sy letak bantal nipis tp bsar juga bntl sy letak cuma tak berat letak kat dda dia mcm ni ..sy letak kain kat dda tp still tkjut sbb tu sy buat mcm ni..lpas mcm ni bby tk tkjut dah

1y ago

😂 alahai.. mngkin bntal awak letak tu tlmpau nipis ..kena letak yg ada berat sikit jgn nipis sngat mcm kapas mmg kena kat muka ... tmbah lagi klau ada berat skit mmg rsa kat bdan bby dan dia tak mudah tkjut..klau letak buat dia tak rasa mmg still tkjut

Slalunya 6bulan ke atas sbb baby da start progress utk membesar…cuba letak bantal kecik atas dada baby or kain tp jgn yg besar2 ye letak yg kecik je…xpn bg dia tido mengiring,letak bantal depan blakang…insya’Allah membantu

1y ago

okay terima kasih 😊✨

bedung ada bnyak style sis. boleh google n belajar cara swaddle mana yg ngam dgn baby. baby terkejut sbb dia gayat dgn suasana luar yg luas. biasanya smpai 3bln.