Bayi selalu terkejut

Baby saya selalu terkejut masa tgh tido, kadang tersedar sampai nangis. Kadang² terkejut sebab dengar bunyi, kadang2 tiba2 terkejut masa tido. Dah bedung tapi dia tak suka+cuaca panas.. lepastu saya bedung separuh badan je sampai perut tak sampai bahu. Masih lagi terkejut². Ada cara lain tak untuk bagi bayi selesa dan tak terkejut. Baby 23 hari. #firstmom

2 Balas

bedung yg penting nak lock tangan dia supaya moro reflex kurang, baru dia tak terkejut2 waktu tidur. kalau bedung tapi tangan bebas, moro reflex dia still aktif.

klu cuaca panas xperlu pkai baju..cukup pkai barut+pampers saja. bedung tu nk bg bby rasa dipeluk. kain bedung pulak pkai napkin nipis pun boleh.