Cara hilangkn gatal di tempat sulit.

Cara hilangkn gatal di tempat sulit

10 Balas

Puan boleh rujuk di klinik berkaitan, ia di khuatiri jangkitan kuman candida albicans. Doktor boleh merawat dengan tepat dengan rawatan yang berkesan. Jangkitan kuman di faraj boleh memudaratkan kandungan jika dibiarkan. 😊

3y ago

bahaya x jenis kuman ni

Garam kasar. Ambil segenggam larutkan dalam 1/2baldi air. Cuci alat sulit dgn air garam kasar. Tiap kali lepas ke tandas cuci dgn air tu je tak payah bilas air biasa dah.. Insha-Allah.

Kalau saya...sy ambil ubat gatal yg jenis sapu pnya..sy beli dekat farmasi.. Atau pun rebus air daun sireh

Cukur .. lps basuh kencing / buang air bsr .. lap kering baru pakai slua dlm

Tetapi tempat gatai kat alat sulit buka selalu. Kadang-kadang saja

Daun siren yg makan blh kh. Berapa helai kena ambil

Rebusan daun sirih unakn untuk basuh

Rebus daun sireh dgn garam

Klu garam halus x blh kh

5y ago

Boleh je.. Suam. Cuba cari daun sireh pula rebus.

Air suam