Si Manja ada mengalami sebarang alergi tak, Ibu? Jika ya, yang mana satu?

Voice your Opinion
Alergi Makanan
Alergi Persekitaran
Alergi Gigitan Serangga
Alergi Ubat
Semua di atas

203 respon

17 Balas

mula² naik biji kat muka, xbyk la, pastu adik tegur katanya mungkin sb cuaca panas, tp bila sy perati biji² baru tu selalu muncul bila tgk besok pgnya, pdhl mlm tu dah tala kipas bg dkt baby. . kdg mcm jerawat kemerahan pastu tgh tu ada kuning², kdg ada yg mcm whitehead. mami dia plak sejenis gatal tgn g korek biji² tu, Alhamdulillah xda bekas lg la buat masa ni. tiap kali lps mandi sapu mustela balm ataw nappy cream.

Alergik cuaca panas kulit kering,gigitan serangga mcm nyamuk n semut..gatal² sampai luka bila digaruk n merebak gatal²nye kemerahan..alahan sabun mandi..serasi bila pkai mandian jenama carry junior yg milk..alahan losyen badan..

Alergik susu fm, alergik nyamuk,alergik cuaca panas kulit jadi kering merah².

Alhamdulillah..buat masa ni tiada alergik apa²..

cuaca panas. habis naik ruam dkt tengkuk

kulit jd merah2 mcm ruam . die bahgian leher.

Alhamdullilah tiada🤲🏻

alhamdulilah belum ada lgi

belum ada buat masa ni

alhamdulillah tak ada