Ibu-ibu ada campur susu formula dengan susu badan tak?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

4553 respon

25 Balas

Masa awal2 campur atas saranan dktr sbb anak warded. kuning 18 jam lepas lahir. air susu pulak xda. tp p alhamdulillah. lepas 2 mnggu dh Ada. cm x byk. skrg anak dh 6 bulan alhamdulillah fully bf. Masa umur masuk 5 Bulan bby mmg x mau da susu botol. auto reject.

masa awal² dulu campur atas nasihat nurse sbb xnak kuning anak tinggi (sy darah O).sambil bf jgk,,lame² anak reject sendiri formula+botol..pam susu bg dlm botol pun anak xnak.sampai skrg fully bf(6m)

Ada tapi sangat jarang, masa mula2 baby lahir pun dalam 2minggu je kot sbb ada kuning, tu pun campur bf. Kalau tak nnti susu bengkak adoi sakit 😂

masa awal kelahiran..msa tu bru 10 hari sbb nye saya trpksa kene tahan wad sbb luka czer saya ad kluar nanah dn trpksa dibedah smula...

tidak campur.sebab try the best utk kesihatan baby dan ibu.paling penting, supaya kurangkan risiko breast cancer.

anak pertama ni sampai 2 tahun menyusu bdn. susu tepung pun kdg2 dia hisap habis kdg2 tak.

Anak2 reject botol...so fully n direct BF till 2 years

3 3 ank full bf sampai 2 year. #03Dec20  #TAPSuperMoms

3y ago

I see...so what kind contraceptive sis choose?supaya boleh bf your ank until 2 years?

hopefully able to produce milk efficiently

Tak campur. #TAPactiveusers #TAPsupermoms