Sakit Sengugut VS Kontraksi Bersalin

Calling all mommies yang dah ada pengalaman bersalin, apa pendapat anda dengan kenyataan di bawah? Betul ke tahap rasa sakit kedua-dua ini hampir sama?

Sakit Sengugut VS Kontraksi Bersalin
105 Balas

Contraction untuk bukaan 8cm ke atas, separuh nyawa hilang rasanya, lepas merasa contraction at 8cm, bru rasa langit tinggi mana bumi rendah mana, senggugut tu 0.00000000001 aje 😭🤣 idk la, mgkin lain org lain rasa

Contraction ni mcm sakit senggugut tapi berkali kali kali kali kali kali ganda lebih kuat. Wktu mengandung mcm yakin boleh kawal dgn teknik prnafasan yg kita belajar. Bila dah kena, Aduh meraung je keja panggil nurse.

Bagi sy sengugut x boleh tahan .tapi kontraksi dia tu lagi sakit..perut dan tulang blakang sakit sgt...mcm ada org memulas tulang dan perut...tapi Alhamdulillah lepas salin hilang sakit tu....good luck to momtobe...

Senggugut boleh bertenang. Contraction tak tentu arah di buatnya. Besi katil pun boleh bengkok di buatnya 🫠

3mo ago

kau rasa ! kita dh bertukar jdi hulk pun ada kan, haaa ambik kau 🥲

sy xpsti sbb contractions sy msa tu mcm nk berak teruk tpi sakit yg sy boleh tahan tahuu2 bukaan dah fully, paling lemah hlps hbis bius kne jahit...ank umur sebulan pon sakit lg.

sakit contraction tu lagi sakit! Tak tertanggung & amatlah dahsyat sakitnya. Yang pernah rasa jela tahu sakitnya cmmna. Sebb tu ramai yg serik nak beranak lagi. Tapi tup² pregnant lagi🤭 mcm saya🤭

seumur hidup memang tak pernah rasa senggugut tu macam mana . Contraction sakit sangat sangat ye , saya kena induce . Nak nak lagi bleeding time contraction, sakitnya Tuhan je yang tahu huuu

sakit senggugut boleh tahan lg still boleh buat kerja. sakit contraction tu ya Allah. rasa takut nk mengandung lg. fobia pun ye. harap sgt nt anak kedua tk rasa sakit contraction mcm sebelum ni

dua2 sy rase paling sakit.dulu mse bujang pernah jgk segugut.skg dh kwin dan lps bersalin sakit segugut tu dh hilang terus.sama jgk sakit contraction tu lebih sakit jgk seksa nk menahan 🤣

Ya. Setiap kali period senggugut yg sgt teruk mcm contraction sejak dari umur 15thn. Dan yes sy ada ovarian cyst major operation pda 2019. Dua bulan selepas operation senggugut semula 😅