Sakit Sengugut VS Kontraksi Bersalin

Calling all mommies yang dah ada pengalaman bersalin, apa pendapat anda dengan kenyataan di bawah? Betul ke tahap rasa sakit kedua-dua ini hampir sama?

Sakit Sengugut VS Kontraksi Bersalin
105 Balas

Pengalaman sy anak pertama sakit contraction tu macam senggugut cuma sakit tu lagi berganda. Yg kedua ni harap kurang sikit lah sakit ye, risau jugak bila teringat 😅

contraction lagi sakit 😓kalau senggugut ni boleh tahan lagi..kalau contraction x boleh nak tahan dah..sakit yang amat ye.😞

xsama langsung😅senggugut boleh bawak bincang lagi..contraction tu..sampai terbukak drip dkt tgn, dgn darah keluar membasahi besi katil sbb tgh gegar2 thn sakit😆

contraction bila kene induce lagi double triple sakitnya. nak lelapkan mata tak boleh. senggugut boleh tido lagi klu untuk saya la. bila bangun tido dah ok balik

alhamdulilah CNTRACTION sblom ni saya mmpu hdapi😭tahun Lps, Lps DNC ada senggugut ..dri 2015 kawen xpernah kne.. zaman remaja dulu teruk jgk Smpai xbleh bgun

Tgh mngalaminye skrg ni sakit contraction amat sakit ye

3mo ago

saya jenis sengugut yg teruk smpai menangis tapi contraction lagi sakit yg sye alami 😭

xpenah rasa senggugut spjg period, biasa pinggang blkg je yg lenguh² bila time period, masa nak bsalin tu pn contraction dtg attacked pinggang blkg je

haruslah contraction lagi sakit,,,Sy yg every month akan senggugut teruk,tapi bila pregnant ni dah rase contraction,sumpah, contraction lagi sakit

Kalau contraction meleleh air mata menahannya. Mmg tak boleh nak bercakap dgn org. Kalau senggugut boleh lg nak tido mkn ubat kurang sikit 🤣

Bulan August akan mengalami lg kontraksi bersalin ,,Semoga di permudahkan segala urusan bersalin nanti selamat ibu dan anak Aamiin 🤲🤲