nk tnya

Bunting pelamin ni macm mne.. Sy kurang fham.. Nk pendek kan crta.. Ade insan ni.. Bru kwin blan 1..tarikh kwin 25 bln 1 xslap nya.. Si perempuan ni last period bln 12 ..akhir bln 12...msuk bln 1 tu dh dtg period.. Sbb period si perempuan ni mmg dri dlu dh tak menentu la katakan.. Lpas kwin 2 mggu lekat katanya.. Prgi cek klinik buat scan bagai la konon nya.. Dlm scan tu dh msuk 9 week baby.. Itu ke namanya bunting pelamin...??.. Xpenah alami.. Sbb sya kwin 1 thun bru dpt ank.. Sorry tnya dlm ni..

2 Balas

Bunting pelamin tu sekadar panggilan masyarakat melayu saja sbb lpas kawin ja terus lekat.. cara kiraan usia kandungan berdasarkan LAST MENSTRUAL PERIOD DATE Bukan berdasarkan TARIKH BILA MEREKA KAWIN. Kena paham tu, jgn jadi makcik bawang yg suka serbu ikut LOGIK AKAL ye, tak pasal2 jadi fitnah pulak nanti. Buat apa nak sakit kepala kira usia kandungan org, dosa pahala dorang biar je la dorang urus. 🤭🤭

4y ago

Setuju sis..jga diri sdiri..jgn jga tepi kain org..takut jatuh fitnah yg xdijangka..xpasal dpt dosa free nt..

Ada sis..blh google