baby umur 7 bulan susah makanl

bunda2 adakah baby ny umur 7 bulan susah makan.

4 Balas

Masalah sulit makan pada anak memang sering dialami terutama pada saat-saat awal pengenalan makanan. Pada bayi usia 7 bulan, selain ASI sudah dapat diberikan makanan pendamping ASI (MPASI) jenis MPASI yang boleh diberikan bervariasi dari daging,ayam,ikan, sayur, buah serta bubur bayi. Tentu bentuknya masih bentuk yang halus sehingga dapat dikonsumsi oleh bayi.

Anak saya umur 7 bulan tapi dia tak nak makan ap2 asi dia nak ..buah pun dia tak nak

mommy boleh cuba Izzly food utk baby boleh wasap sy www.wasap.my/60129876070/izzly