bayi

Bun bayi umur 3minggu udah gak suka dibedong normal gak ya bun, setiap dibedong pasti ngamuk

8 Tanggapan

Bedong gk wajib y bun. Gunanya bedong bukan biar kaki bayi lurus tp buat menghangatkan tubuh si bayi. Krn bayi pas wktu di perut dia hangat jg pas dia lahir di bedong biar gk kget di luar. Jd klw byi udah gk mau ywdh gk usah di bedong bun. Dr pd di pksa dibedong nnti bkin repot emaknya krn rewel

5y ago

Pugu iya bun, suka aku paksain bedong, lngsng nangis mukanya jdi merah bgt bun, gak tega jd ydh suka suka sih dd aja

Maunya kaya gini terus bun, cuma ibu mertua aja yg cerwet suru bedong tkt jalannya nnti gak bagus, aku jd wory

Normal aja bun. Bayi saya cuma 2 minggu dibedongnya

Normal bun, bedong hanya menghangatkan fungsi nya

Anak saya habis puput gak dibedong lagi

Gapapa bun Ga wajib kok dibedong

Normal bun

Wajar bund