gak mau dibedong

Bunda ,mau nanya dong.bayi umur 1 bulan masih dibedong nggak ?soalnya bayi saya umur 1 bulan udah nggak mau dibedong

8 Tanggapan

bayiku umur 1 bulan 17 hr msih d bedong bun.. emng susah sih bun ngebedong dia pas lg melek. saya biasanya ngebedong dia pas udh tidur, br saya cpet2 ngebedong dia. soalnya saya prnah liat video klo ngebedong bayi itu bagusnya smpe umur 2 bulan bun, alasannya biar otot punggung blkangnya kuat.

Anak saya dulu usia 2 minggu sudah gak mau dibedong. Bedongnya cm hbs mandi g smp 15menit udah meronta², kalo malam biasanya sih bedong longgar biar gak kaget². Usia 1bln sudah g prnah bedong lg

5y ago

Anak saya jarang pake topi soalnya kepalany psti keringetan

Anak saya dibedong pas di RS aja selebih nya engga😁 kecuali kalo lg cuaca dingin bgt abis mandi saya bedong itu jg ga kenceng&bedong asal.

Samaa bund, bayi Saya juga gitu kok dulu pas sebulan udah gamau dibedong. Gapapa juga ga dibedong, biar pergerakannya bebas

Saya malah dimarahin bidan puskes grgr anak dbedong, jd baru lahir nda dbedong,, katanya biar nyusu nya kuat,, hahaa

Baby saya tidak mom, jarang lebih tepatnya. Bedong fungsinya untuk menghangatkan agar tidurnya si kecil nyaman.

jangankan sebulan bun 2 minggu aja udah gak betah dibedong 😅

Gausah dibedong bun