hamil semula selepas keguguran

Bulan Mei 2019 saya br keguguran kandungan usia 12 minggu..buat D&C..Td saya buat upt,result positif preggy.. Saya nak mntk pendapat,perlu ke saya refer direct hosp yg saya buat D&C tu atau KKIA dkt kawasan rmh je dulu..sbb xnk kejadian berulang..t.kasih

hamil semula selepas keguguran
2 Balas

Macam tempat saya just refer kkia dulu. Kena bukak buku awal kalau ada history gugur. Dari situ kkia akan pantau dan refer ke hospital besar if required.

4y ago

Ada jgk kawan saya nurse bgtau mcm tu..refer kkia dkt rmh dulu..doktor akan tgk mcmmne keadaannya..perlu refer hosp atau tak.. T.kasih bg pendapat..