Pregnant dengan iucd

Buat upt sebab period delay. Tapi sy pakai iucd. Ank bulan 3 ni bru nk masuk 2 thn. Jd unexpected. G scan nampak kantung lg, nmpk iucd dok bawah rahim dh. Ikutkn baru 5w masa scan tu. Esok genap 6w. Dr suruh repeat scan 7w. Doakan smga pregnancy dalam baik2 shj. Ada yang pernah ada pengalaman mcm ni?

1 Balas

sama lah saya,, sekarang pun tgh pregnant 28w,, iucd masih ada,, doktor pakar cakap,, iucd akan keluar bila nak bersalin nanti,, iucd akan ada di uri nanti,, kalau iucd tak keluar masa bersalin,, dia akan scan atau cek semula iucd ada kat mana,,