Hai. Pernah tak sesiapa buang air besar berdarah first trimester? Atau saya dah gugur ya 😔

Buang air besar berdarah

10 Balas

sy. tp sy skrg tgh pelik sbb darah sy bkn dari dubur. tp dari vagina. sbb tiap kali lps BAB mesti kuar spotting darah/brownish. bile tak BAB xde ape2 kuar pun. awk sembelit teruk ke? sy 1st time sembelit teran kuat hari tu. terus lps2 tu lps BaB je spotting.

minta pendapat please saya harini cukup 8 weeks ada keluar darah. badan rasa lemau je. selera makan kurang. doc bg ubat kuat rahim. saya bekerja di salon, perlu ke saya ambil cuti rehat sementara tggu darah stop. dan rehat dulu. saya 1st baby. 😔😔

2y ago

Better rest sis.. sy dlu bleeding jugak.. doc kata mesti rest jgn buat kerja berat. Sy x dgr.. sy buat jugak.. last2 sy MC.

bnyk kan minum air putih biar tak sembelit sis airtu sya pun mcm tu tp tak bnyk lah drah tu sebb teran kuat sngt je🤭🤭

Saya pun ada buang besar ada darah sebb itu 💩 keras kot tiada masalah kena minum yoghurt setiap hari

sy hritu 7week pernah buang air besar berdarah , tapi sekali tu je , misi ckap xde pape normal jee

2y ago

alhamdulillah. terima kasih info.. lega saya

Saya pernah.. sebab ada buasir luar.. kalau darah keluar ikut vgina better refer dr sis.

Hi. Pernah tapi sedikit sahaja. sebaiknya check dengan doc untuk kepastian ya.

buang air bsr bdrah tu buasir.. g chckup.. nnt dktor bg ubat..

Berdarah melalui dubur ke qubul? Kalau dubur tu buasir sis

G klinik terus sis.. Apa² bleeding tak normal