Hi sy nak tanya . Anak sy bru berusia 2 bulan 13 hari. Genap 2 bulan aritu . Najis dia jadi mcm ne?

Btw . Dia mnum susu s26 . Normal ke najis dia mcm ne ? Kdg ada lendir ikt skli .

Hi sy nak tanya . Anak sy bru berusia 2 bulan 13 hari. Genap 2 bulan aritu . Najis dia jadi mcm ne?
18 Balas

Jgn risau.. Ni Biasa.. Tpi tulah kena jaga pemakanan dia bila najis berair.. Kalau tak pun sbb mmg dah okey pemakanan dia, mgkin ada sbb lain mcm baby tumbuh gigi atau kita yg mgkin ada makan makanan penuh serat fibre.. Takut terkena anak..

kalau xsilap sya ni org pggl sarat.. sis blh cuba google.. biasa ubat utk sarat ni gripe water brand woodwards.. maaf kalau sya silap😊

10mo ago

in shaa Allah brkesan.. dari anak buah smpai anak sndiri mmg duk guna gripe water ni je..

masih normal melainkan lendir berdarah. kalau daa lendir berdarah, tuu ada sebab lain. mungkin usus problem. kenee refer hospital.

Saya rasa normal. Kalau minum ss formula, najis ya akan sedikit berketul seperti kuah kacang

biasanya tahi yang ada.lendir adalh cara bayi keluarkan kahak

normal tu sis..anak sy minum S26 jugak...sama je keadaan najis nya tu

Aku tengoh macam tak cocok lah klw najis bercampur lendir

kalau ketul2 mcm ni biasanya perut baby ada angin..

Baby demam kuning ke? Tu biasanyaa tahi demam kuning.

3y ago

bby sya bru 10hri sis najis dia pn bgtu jg. blh tnya ada ka itu berkaitan dgn ada mslh kuning

Kalau cecair berterusan, perlu jumpa doktor