Hai korang, nak tanya ada tak kat sini pengalaman anak baru 3 bulan pregnant lagi ?

bsalin ceazer ? dh pakai perncang kondom dan pil yasmin, tapi tetap pregnant jugak , mcm mana yee

1 Balas

Rasanya kena jumpa doktor utk tau selanjutnya sbb kami tktau kondisi puan mcm mana. Ada faktor penyakit lain ke, apa ke. Doktor akan nasihatkan ikut keadaan puan, kalau betul memudaratkan kesihatan boleh digugurkan tk silap. Saya lepas kahwin haritu, dh guna kondom dan pil perancang pun melekat jugak. Doktor tk percaya sbb kononnya tk logik dah double protection kenapa boleh mengandung jugak. Saya jawab jela rezeki Allah bagi, kalau minta gugurkan kang complain pulak.

3y ago

Saya teruskan, sbb tak ada komplikasi lain dan tu kandungan pertama sy. Cuma doktor dah pesan siap-siap utk anak selepas ni sy kena rancang sekurangnya 3 tahun ke atas sbb komplikasi yg dtg masa mengandung (GDM dan darah tinggi).