Detail Scan

Brpe weeks yee perlu buat detail scan?? At KKIA atau at swasta??

14 Balas

Atas mesin scan yg ada di klinik tu sbb ada mesin yg canggih, ada yg kurang canggih tp biasanya 18w-26w paling optimum. Size bby sedang2 elok je. Kalau besar sgt, nanti byk terlindung. Sy buat masa 23w. Semua blh nmpk masa tu termasuk gender. Kalau di KK biasanya details scan hanya dibuat bila doc ada detect masalah drpd scan biasa, kit takleh nk request. Better scan di swasta.

Details scan biasa org buat week 24th to 28th since baby dh form fully cuma belom matang.. Buat dekat swasta sis.. Sbb kk rsnya xde buat yg full scan. Mcm td sy jumpa doc kk, dia kata klo xde masalah, kk akn scan at week 36th. 😅

5y ago

ya, biasa yg awal scan d kk ni utk kandungan yg ada risk. or ibu yg ada high bp cam tu..kalo nak detail awal, p klinik swasta..hehe..bayarr lebih tp pias hati ler kan

Buatlah time [email protected] 30w ke atas susah sikit sbb ruang dah sempit...tp sblm gi scan tu... pujuk² baby dlm perut tu supaya bg kerjasama...tunjuk muka & gender...

5y ago

Bru 16 weeks.. Hehe

Ade klinik yg uat paling awal 19week. Paling lmbt 26week.. Kne call tnye klinik yg kita nk p detail scan tu.. Sbb kdg2 xsama... 😊

Biasanya details scan buat dekat swasta sj sis:. Dlm 20-24w dah boleh buat

Nk baby aktif..sblm scan minum air oren/ sunquick.nmpk semua nt..sy scan 22 weeks

5y ago

Wowww tq yee bgi tips

aku 2 bulan..pergi scan kt klinik swasta...

Sebelum 29 minggu. Better swasta 😅

Kkia xde detail scan. Kna pg swasta.

20-25 weeks