First time scan early pregnancy

Brpa weeks ibu2 sekalian first time ke klinik untuk sahkan kehamilan after dh tahu upt positive? And dah nmpak apa masa tu? Sbb sya baru plan nak ke klinik weekend ni untuk 1st time scan since positive pregnant last week skrng dh nak masuk 5w. #firstbaby #firstmoment

37 Balas

Masa saya 4w plus saya pergi scan sbb sakit sgt. Tapi tak nampak pape, rahim je tebal. 6w scan terus nampak kantung dan janin with heartbeat. Alhamdulillah. Bg saya takde masalah nak scan awal, atleast awak boleh tahu condition rahim awak senget ke ada cyst ke fibroid ke. Tapi jgn expect dah nampak baby ya hehe

2y ago

Okay sis. Btw before pregnant sya dh buat fully medical checkup siap dengan scan rahim nak check cyst or fibroid ada ke tak sbb planning nak ada baby kan sya nak makesure ksihatan sya smua tiptop dulu before pregnant. Dr pun ckp rahim smua ok takde cyst & fibroid ksihatan pun okay. Tak sgka 2 months after tu terus lekat. Sya nak pergi scan awal just nak tgok kantung je sis. Hrp2 dh boleh nmpak masa tu. Doakan sya ye ☺️🙏🏻