Anak yg full bf memang berat x banyak naik ke walau dah start mkn?5m(5.8),6m(5.9),lahir(2.5),now 7m

Full bf#ingintahu

1 Balas

baby saya full breastfeeding jgak..masa 5bulan 6.2kg, 6bulan 6.7kg. nurse ckp ok ja.. tinggi dia sekarang 65cm. n now baru start mkn sb baby saya baru 6bulan 7hari. nurse awak ckp xok ka? sb diaorg tgk tinggi sama kan. balance ka x.. kalau dia xckp apa kira ok la. yg saya taw full breastfeeding mmg xnampak baby tu gemuk tapi berat naik elok ok la. jnji dia sihat. baby saya pulak premature. 34week dh bersalin..