Susu formula yg tak buat perut kembung

Booeh suggest tak susu formula, yang tak buat perut bayi kembung. Mula2 try s26 naik ruam kat muka dgn celah lengan, try dutch baby baru minum dh cirit sepanjang hari cirit, try dupro soy anak reject, last sekali skrg try lactogen kembung pula.

4 Balas

try susu yg da dihydrolise.. lactose smula jadi dlm susu da dproses jd molekul kecil (bley check label kotak susu).. contoh susu nan Ha, frisolac gentlease.. duprosoy x sdap sbb tu baby reject.. klu da try susu kt atas tp x ssuai jgak, cri susu lactose free mcm lactogen fre lactose..

8mo ago

saya tlg jawapkan. ha'a ada beza. mcm juga enfagrow biasa dgn enfagrow gentlesea

Sama mcm baby saya mommy. Mula2 anmumlac okeh after seminggu cmtu baby cirit .2nd cuba Dupro tp perut asik kembung je. Then cuba nestle lactogen lagi teruk ,berak mcm air. Lastly,farmasi suggesta Similac rumusan khas soya. Elok perut elok berak.

8mo ago

Dh serabut nak try & error susu fm ni 🤣 baru nak try dupro moga2 je kali ni sesuai.

kdng sbb susu atau pun cara sis buat susu utk anak sis , tkpe sis try dupro biasa dulu , klau tk blh jgk kne jmpa doc kanak² tkut ank sis ada alahan dngn susu lembu 👍🏻

panduan pemilihan susu fm dr doctor ain. semoga membantu😊 https://vt.tiktok.com/ZSLKy9LLS/