Susu Perahan

Hi, saya nak tnya kalau saya pam susu dan simpan di suhu bilik saja (tahan max 4jam) dan bgi kepada anak tanpa saya panaskan semula tak apa ke ? #firstmom #firstbaby #pleasehelp

3 Balas

kalau mmg fresh yg awak pump, xperlu panaskan pon. boleh je direct bg. xde mslh awak. kalau awak panas kn nnt susu tu hanya tahan 1j sahaja. kalau terkena air liur baby selepas baby minum susu pon tahan 1j sahaja. awak nk direct bg dr chiller punya pon boleh tnpa panaskan. xde mslh. bergantung pada penerimaan baby awak

8mo ago

susu yg telah diminum oleh baby xboleh disimpan dlm chiller semula. dan xboleh dipanas kn semula. kerana susu tu dh terkena air liur baby. susu tu boleh bertahan 1jam selepas baby minum. awak kena habis kn dlm masa sejam. lepas tu kena buang. kalau baby minum 2oz. awak hanya perlu tuang dlm botol sebanyak 2oz. dn balance 1oz tu awak boleh simpan dlm chiller. next sesi perahan awak boleh campur. cumanya kena sama suhu. baru both boleh campur

tak perlu pnskn. tp stgh bdk nk susu suam2 mcm ank sy. sy bg fm. kdg ank tnk susu lama. bancuh baru suam mau plk minum .klau ank awak ok ok la tu

freshmilk xperlu panaskan. boleh bg direct. even yg simpan dlm chiller xnak panaskan pon xpe, direct bg je