untuk kepastian

Bolehkah minum air kelapa di awal kehamilan?

14 Balas

Anak first dulu x berani ambil dah lepas 6 bulan saya ambil.... Ikut pada badan kita... Its okay jgn ambil byk2 dlm segelas atau secawan sahaja di awal kehamilan... Nombor 2 pregnant ni saya ambil je Alhamdulillah skrg dah masuk 4 bulan.. Air kelapa mmg isotonik semula jadi... Air tebu n nenas mmg x boleh... Boleh tgk je🤗

Boleh takde masalah pun. Jangan dimomokkan sangat dengan orang lain. Doktor sendiri cakap boleh. Kalau time tak pregnant boleh, kenapa time mengandung tak boleh. Bukan ada racun pun.

7 mggu mnum air kelapa sbb nak trunkan demam...tapi gugur pula...mak.ckp air klapa klu x tahan mmg blh jd pnyebab gugur...15 thun menanti baby 😥

Depend pda badan seseorang..sya ada lah beberapa kali minum air kelapa msa awal pregnt,alhamdulillah tak de apa2..tapi tak selalu la.

Boleh. Air kelapa ni isotonik semulajadi. Byk khasiat. Lagi2 kalau asek muntah2. Bdn kurang air, lagi sgt bagus kalau minum.

Badan org tak sama sis. Ada badan tak boleh terima. Air kelapa ni sama mcm tebu Dan nenas. Kalau boleh elakkan dulu.

Kdg tu janin x kuat bile minum awal2 so boleh gugur...ade tu ok je..nk baik minum 7bulan keatas la utk keselamatam

Blh sis.. mcm sy skg 10w n alahan teruk.. doktor sndr y suggest suruh mnum air kelapa n mkn pisang

seeloknye elakkan.. klu dh 7bln ke ats, digalakkan..

Saya minum setiap hri dri awal hamil. Okay ja