Minum air kelapa or kelapa susu.

Hai, assalamualaikum. Bolehkah minum air kelapa pure or yang campur susu/blended? Ada cakap boleh, ada cakap tidak boleh even sudah masuk 3rd trimester. Saya baru 10weeks. Ingin kepastian saja, manatahu ada jawapan yang boleh membantu. 🤗#1stimemom #ingintahu

1 Balas

Kalau takde masalah kesihatan, atau ada kencing manis ke apa, boleh je nak minum tak kira minggu ke berapa pun. Asalkan minum BERPADA. Bukan minum hari hari ke apa tu memang takleh laa. Saya minum je air kelapa dari awal kehamilan sekali sekala. Alhamdulillah ok je takde apa issue. Dr pun kata boleh