asma/lelah

Bolehkah ibu mengandung mengambil pam inhaler untuk kawal asma??..

5 Balas

boleh. saya ada asma tp hanya berlaku bila ada punca mcm habuk atau prubahan cuaca yg mendadak. semasa mengandung, saya sentiasa bawa pam inhaler warna biru kemana saja dan guna bila perlu. Saya ad rujuk Dr dan boleh guna. Cuma perlu sentiasa rekod bila serangan asma datang untuk tujuan rekod kesihatan. asma saya tak teruk dan terkawal.