seks awal kehamilan

Bolehbtahu dalam week ke berapa biasanya sesuai tuk melakukan hubungan dengan pasangan atau selamat ataubtidak seks di awal kehamilan.. Maaf tau.. Boleh tanpa nama jika takut dikenali untuk memberi pendapat.

6 Balas

Wktu saya buat check up dulu , doktor pernah bgtau saya ,seeloknyaa di awal kehamilan , jgn buat lagi . Sebab kandungan baru lagi . Tapi kalu dah besar sikit boleh je sis . Lagi2 bila dah nak due . Lagi kerap lagi baik . Sebab tu pun boleh membantu untuk percepatkan bukaan wktu nak bersalin nnti . Apa apa pun hati hati ye 😊

4y ago

Tima kasih atas pendapat diberikan

Blh je..sy dr awal smpi akhir buat je seks ngn psangan...cuma jgn tindih perut sgt klu perut dh besar...klu sy, elok je xde bleeding atau sakit mana2..tp xtaw la org lain cmne..seks dihujung khamilan jugak memudahkan proses bsalin,so digalakkan buat utk yg xde msalah apa2

4y ago

Betul. Samalah dengan saya. Awal pregnant hari tu sehingga lah skrg dah 8 bulan pregnant, masih lagi buat. Takde pendarahan apa2 pun. Tp mcm kata tulah, atas badan masing2. Hanya kita tahu badan kita mcm mana.

Kalau memang takde masalah ape2, boleh je bila2 tapi jangan ganas2. Tapi doc tak galakkan awal preggy bersama. Kena try and error baru tahu okay atau tak. Kalau ada bleeding lepas bersama, better stop dulu.

Boleh. Jangan lasak2.

Bole tp jgn ganas2

Bila2 pun boleh.