Susu ibu..

Boleh x kalau dah bubuh susu dlam storage bag pastu nak pisah kan susu tu kpd 2 bahagian.nak bubuh separuh dlm beg lagi satu slps duk dlm peti ais lebin kurang 2-3jam

6 Balas

hi awak. selepas awak pam, awak boleh je asingkan sesiap kuantiti yg hendak disimpan. dan kuantiti yg baby nak minum. ketahanan susu fresh yg baru dipam adalah 4jam. kalau simpan dibahagian chiller ketahanan susu tu adalah 3-5hari. kalau masih tak guna.. hari ke 5 boleh direct disimpan dlm freezer ya.

boleh

Boleh