Sembab kaki

Boleh thu tak normal ke x ye,sy pregnant 7bulan kaki dh mula sembab ada yang sama x

1 Balas

Ya sis , normal . Saya pun alami masa 7 bulan ritu . Nurse sarankan minum air kosong banyak , banyakkan bergerak bersenam atau senang kata berjalan-jalan . Then pakai compression socks . Atau ketika tidur mahupun baring , letak bantal di bawah kaki bagi tinggi sedikit dan miring arah kiri . Saya amalkan dan berkurang dah bila masuk 8 bulan ni . Tapi still buat takut jadi lagi . Semoga membantu ☺️