Kaki sembab

Mummy2 sekalian. Nak tanya. Kaki memang sembab mcm belon. Otai2 nasihatkan suh berjalan nak bagi bukaan senang. Tp pikir2 kaki sembab, tapak kaki rasa sakit. X apa ke kalau paksa berjalan jgk? Btw due x lama dh. 7 jun ni. Mohon pandangan yg berpengalaman #BabyJun

3 Balas

ye sama mcm sy kaki bengkak mcm jln atas air rasa bekocaknye. Heheh mmg kita excercise bykkan berjln tp jgn paksa tau berpada2 lah nti mummy penat baby dkt dlm lg penat..so nti mlm2 nk tidur tinggikan bantal dkt kaki..moga dipermudahkan urusan kita yg bakal melahirkan baby june🥰🤲🏻

Nanti masa tidur tinggikan kaki..letak bantal paras betis tu Nurse pesan pd sy tggikan kaki lbh dr kepala..sy ada sapu minyak jg.. Alhamdulillah esok pg bangun surut sembab kaki tu..lg satu kne minum air secukupnya.. 😊

kalau tak larat atau tak boleh nak berjalan, pakai compression socks awak. tinggikan kaki waktu baring/duduk. kurangkan makan garam, banyakkan minum air.