Kaki sembab

Hi semua.. nak tanya, normal tak kaki sembab? Betul ke kalau kaki sembab, maksudnya dah dekat sangat nak bersalin? BTW, sy sekarang 34w 5days#pleasehelp #advicepls

3 Balas

takdela. then klu kaki sembap 25w++ tu nk bersalin dh ke? kaki bengkak/sembap ni sbb air berlebihan dlm bdn yg xblh keluar ikut salur dia (kencing) so dia tersimpan dlm bdn dan akn menganggu organ dlmn yg lain. dan kaki bengkak/sembap ni salah satu risiko preeclampsia semasa mengandung.

7mo ago

hehe.. hopefully semua baik2 saja.. esok jumpa doc.. tq ya...

Xpun.. kaki sy smpi sudah x bengkak..beranak pun beranak awal 🤭 kena selalu pakai stokin, tinggikan kaki..

7mo ago

owh.. betul juga.. seminggu 2 ni sy banyak duduk je.. kena ngadap laptop dari pagi sampai petang.. bangun untuk makan dan solat atau ke toilet je.. maybe sebab tu juga kan..

Nanti checkup bagitahu nurse/doktor tau yang kaki awak begitu

7mo ago

tq yaaa... esok appoinment.. hopefully all is well..