Minum air gula

Hi, boleh tak share tips minum air gula? Saya dah 2 kali minum tapi dalam masa 5 minit semua settle dibuang semula. 😢

25 Balas

I bawa minyak cap kapak setiap kali rasa nak muntah tu hidu minyak tu then tarik nafas dlm2 rugi dah minum2 pastu muntah balik nurse awal2 ckp muntah dia bancuh suh minum balik serammmm nasib x sangkut

Sy baru lepas minum td, hari2 fkir sbb dok baca org kata xsedap semua, tp sy minum td sedap je, waktu mnum tu sis jgn fkir sgt psl air gula tu, anggap je mcm mnum air suam

2y ago

True mindset kite adjust sikit hee

setkn dlm minda. tenang. ibu boleh. tahan..sabar.. akhirnya,selesai juga ujian minum gula 2x tu. sy minum gula kat KKIA tu. tak ada perisa langsung. nasib baik suam. minum habis

Klu lps minum rasa nk muntah, sapu minyak angin kt hidung. Xpun blh minum air sikit, takat hilang manis kt tekak. Tp yg ni jgn buat dpn misi la. Kena marah nanti

saya memang teruk mual.jadi kena minum sikit,stop,minum sikit stop sampai habis.Tak kisahla habis lambat pun yang penting Tak muntah..huhu..

sy beli air gula kt farmasi n bwk p klinik mnum dpn nurse..ad perasa ok la skit dr air gula yg nurse sediakn kt klinik🤭

2y ago

Minum 1 shot masa dia panas then fikiran awk jgn fikir nk muntah fikir hal lain k gudluck🤭

saya minum ok je boleh telan. tp selepas ambil darah yg kedua, nak balik tu terus muntah. hahaha. terkejut perut tak tahan kot.

saya tarik nafas sekali teguk sis telan saya taknak repeat mmg pejam mata je..klau sikit2 minum mmg boleh keluar semula..

saya tarik nafas pastu minum one go sis. klau awk bernafas & asyik stop kan awk akan rsa nk batuk so tekak rsa tak selesa.

saya minum selalu kena suam....Klau sejuk tak lalu....perut kena betoi2 kosong kalau tak jenuh minum balik la🤢🤢