Tips Minum Air Gula

Nak tanya lah tips minum air gula. Saya baru 10weeks. And ada gastrik teruk. Waktu minum ok. Habis satu gelas. Tapi 5 minit lepastu zass muntah semua. Selalunya lepas minum air gula uols buat apa supaya hilang mabuk? Saya duduk teruk muntah.#pleasehelp #1stimemom #advicepls

3 Balas

Sama jugak kita ada gastric, before nak minum saya urut bahagian atas perut guna olive oil bagi keluar sikit angin so masa minum tu kurang sikit rasa mual sbb angin. Habis je bertenang jap tarik nafas sapu minyak angin kat kepala. Agak agak ok saya chow balik rumah tido sbb dekat dgn hospital 😂

Saya belum lagi sis, doktor kata tggu baby dah 7 bulan baru minum. Saya pon taktau rasa apa lagi air dia, ramai yg kata tak boleh terima mesti akan keluar balik, camne la rasa dia ye😩 saya kne tggu lagi 2 bulan baru dpt minum

lepas minum air gula, saya hidu balm sbb mual pening dan melepet. saya tunggu di luar klinik untuk tenang. 😅