jaundice

Boleh tak share pengalaman ibu2 yg anak pernah kena jaundice..hari keberapa jaundice anak ibu2 semua naik ye? And ada tak bacaan dh turun tetiba naik semula..and tak anak ibu2 semua yg pernah kena tahan ward duduk bawah lampu..hari keberapa kena tahan tu ye? Terima kasih ibu2 yg sudi kongsi pengalaman dengan saya...

2 Balas

anak sy hari ketiga..duduk bwh lampu 2 hari..penah turun skli pastu naik balik..berulang klinik dgn hosp 2 minggu..last hari ke13 turun dah..lepas mandi dgn air sirap 3 hari bturut..mula sy pun tak caya..tapi buat jela..turun betul kuning nye..

sy time chck up dulu nurse kerap remind baby awk cnfm kna jaundice nnt sbb sy darah O+ , tp sy consume mnyk kelapa dara ibu , alhamdulillah , baby sy xkna jaundice , tu ja y sy amalkn 😊